Image default
Friesland

Twee bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN-Op donderdag 2 juni, omstreeks 13.10 uur zagen de politie een scooter rijden op het Noordvliet te Leeuwarden. Aangezien de bestuurder helmplichtig was en geen helm droeg werd de bestuurder een stopteken gegeven. Bleek dat deze bestuurder, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, ook bleek de scooter niet verzekerd te zijn. Voor het rijden zonder rijbewijs en het niet verzekerd rondrijden kreeg de Leeuwarder proces-verbaal.


GROU- Ook Op donderdag 2 juni, omstreeks 18.55 uur, kregen de politie van de Landelijke eenheid een melding op hun scherm van de CatchKen On Wheels op de A32 onder Grou.
Met het CatchKen On Wheels systeem is een volledig automatische herkenning van nummerplaten mogelijk tijdens het rijden. Het ANPR systeem wordt automatisch ingeschakeld bij het starten van het voertuig. Tijdens het rijden worden kentekens met een hoge nauwkeurigheid gedetecteerd en vergeleken met een Hitlijst. De politie krijgt een geluidssignaal te horen wanneer een gelezen kenteken in de Hitlijst staat en kan vervolgens zelf besluiten om hierop actie te ondernemen. Bij controle op parkeerplaats Mandelan bleek dat de bestuurster van het voertuig, een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed tijdens een ontzegging van het rijbewijs. Ze had die maatregel opgelegd gekregen in verband met het rijden onder invloed van alcohol op 5 februari jl. (675 Ug/l). De bestuurster is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Leeuwarden, na verhoor is zij heengezonden. Ze zal binnenkort een dagvaarding krijgen om voor de politierechter te verschijnen.

Stock_Boete

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere brandweervoertuigen ingezet bij Heidebrand in Ureterp

Omvormer voor zonnepanelen in brand in Gorredijk

Man en minderjarige jongen opgepakt voor nachtelijke brandstichting

error: Deze content is beveiligd!