Image default
Friesland

Vier Friezen raken rijbewijs kwijt na forse overschrijdingen

Damwâld / Warten / Leeuwarden – Vier bestuurders zijn vrijdag hun rijbewijs kwijtgeraakt door het overschrijden van de maximale snelheid op diverse locaties. 


Vrijdagmorgen omstreeks 08.30 uur werd een 55-jarige Leeuwarder autobestuurder betrapt op te snel rijden op de Harlingerstraatweg in Leeuwarden. Hij reed 50 km/u (gecorrigeerd) te snel waar 80 km/u is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal.

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Harlingen is vrijdagmiddag betrapt toen hij met 170 kilometer per uur over de Sintrale As (N356) scheurde. De man werd door het Team Verkeer Noord-Nederland geklokt ter hoogte van Damwâld waar maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal.

In Leeuwarden werd vrijdagmiddag opnieuw een te hard rijden gepakt op de Harlingerstraatweg. Omstreeks 13.05 uur werd een 50-jarige autobestuurder uit Harlingen betrapt op te snel rijden. Hij reed 60 km/u (gecorrigeerd) te snel waar 80 km/u is toegestaan. Net als de voorgangers, moest hij zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal.
Ook bij Warten werd op N31 (Wâldwei) omstreeks 21.20 uur te hard rijder gepakt. Een 20-jarige autobestuurder uit Kootstertille werd hier betrapt op te snel rijden. Hij reed 52 km/u (gecorrigeerd) te snel waar 100 km/u de maximale snelheid is. Naast een proces-verbaal werd ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!