Image default
Friesland

Trekkerbestuurder in botsing met groep wielrenners in Oldelamer

Oldelamer -In een onoverzichtelijk bocht op de Hogeweg kwam, volgens getuigen, een trekker door de bocht in botsing met de groep wielrenners. De groep ging hierdoor onderuit en meerdere wielrenners kwamen hard ten val.


Volgens omstanders is de boer gestopt na het ongeval, maar de wielrenners kwamen op zijn trekker af en wilden hem uit de trekker sleuren. Om escalatie te voorkomen is de boer naar een erf gereden en heeft de trekker daar tot stilstand gebracht. De persvoorlichting heeft dit nog niet bevestigd.

Er kwamen meerdere politie-eenheden en drie ambulances ter plaatse om de slachtoffers te controleren en medisch te behandelen. Door omstanders wordt gesproken over het ‘dinsdagavondploegje’ wat inmiddels een bekende groep is.

Een persoon is dusdanig gewond dat hij wordt ingepakt in een vacuümmatras. Ook hebben -naast de drie andere gewonden- meerdere wielrenners last van schaafwonden. De groep wielrenners bestond uit ongeveer vijftien personen. De Verkeersongevallen Analyse van de politie zal ter plaatse komen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt groots uit voor een schoorsteenbrand in Wjelsryp

Zo-Nieuws

Persoon overleden bij ongeval in silo op boerenerf in Vrouwenparochie

©Noordernieuws

Persoon bekneld in silo in Vrouwenparochie: hulpdiensten groots ingezet

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!