Image default
Friesland

Trein rijdt over fietsen bij De Westereen: tientallen reizigers gestrand

De Westereen – Tientallen late reizigers uit de richting van Groningen zijn vrijdagnacht gestrand. De trein waar zij in zaten reed bij station De Westereen over een vijftal, op het spoor gegooide, fietsen heen en kon niet meer verder.


Door de fietsen kwam de trein vast te zitten en was er geen beweging meer in te krijgen. In de trein zaten enkele reizigers, zij zijn opgevangen en uit de trein gehaald. Een vervangende trein zal hen vervolgens verder vervoeren. Om hoeveel reiziger het precies gaat is niet bekend, er zouden zeker tientallen personen in de trein hebben gezeten.

De trein kwam uit de richting van Groningen en reed richting Leeuwarden. Tussen De Westereen en Feanwâlden is gedurende de klus geen treinverkeer mogelijk. De machinist heeft met veel moeite vijf fietsen onder zijn trein weg weten te halen. Van de fietsen is niet veel meer over.

ProRail is ingeschakeld om de schade op te nemen en waar mogelijk de fietsen weg te halen onder de trein. Volgens de machinist lagen de fietsen opgestapeld op het spoor. Door de politie zal onderzoek worden gedaan naar de personen die de fietsen hier neer hebben gelegd. Omdat de trein had kunnen ontsporen, zal er onderzoek worden gedaan of er sprake is van poging tot doodslag.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!