Image default
Friesland

Traumahelikopter beschenen met laserpen vanuit Houtigehage

Houtigehage – De helikoptercrew van een traumateam is dinsdagavond ernstig gehinderd door een lolbroek met een laserpen.


Het team was ingezet voor een medische noodsituatie aan de Buorren in Oudega Smallingerland. Een tweetal ambulance en een politie-eenheid werden ingezet. Een traumateam kwam per helikopter naar de locatie om de ambulancehulpverleners te ondersteunen.

Nadat het slachtoffer per ambulance met spoed werd overgebracht naar een ziekenhuis, kon het traumateam weer richting Eelde vliegen. Boven Houtigehage werd de helikoptercrew ernstig gehinderd door een lolbroek met een laserpen.

De kwalijke zaak is doorgegeven aan Eelde Tower waarna de politie werd ingeschakeld. Het beschijnen van de helikopter wordt gezien als het opzettelijk belemmeren van handelingen van de hulpdiensten. Het kan leiden tot schade aan de ogen van de bemanning en het zicht van de piloot ernstig belemmeren, waardoor de vliegveiligheid in gevaar wordt gebracht. Wie gepakt wordt kan rekenen op een boete van duizenden euro’s of zelfs een gevangenisstraf.

 

Dit kan u ook interesseren:

Fietser zwaargewond na botsing met taxibus in Drachten

De Vries Media

Minderjarigen opgepakt na poging tot straatroof in Drachten

Dennis Oevering

Personenauto vliegt in brand in Gorredijk

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!