Image default
Drenthe Friesland

Tientallen deelnemers Drenthe 200 onderkoeld

Appelscha – Tientallen deelnemers van de Drenthe-200 zijn donderdag onderkoeld geraakt tijdens de mountainbiketocht door de bagger en bossen van Drenthe.


De deelnemers moesten op een mountainbike een zwaar parcours afleggen van 200 kilometer door bagger en de bossen van Drenthe en Friesland. Door de natte sneeuw, regen en wind raakten er echter enkele tientallen deelnemers onderkoeld. Een viertal eerste hulpverleners van het rode kruis kon de drukte niet aan, er moest intern worden opgeschaald om de tientallen onderkoelde deelnemers op te kunnen vangen.

Het rode kruis had voldoende hulpverleners vrij in de regio, en kon hierdoor dan ook snel schakelen naar de hulpbehoefte in Appelscha. Met onder meer reddingsdekens, warmtedekens en warme dranken konden de deelnemers opgevangen worden bij Bike Totaal Kramer op de Boerestreek. Door de inzet van 15 vrijwilligers van het rode kruis, ondervond de reguliere ambulancezorg geen hinder van deze situatie.

Nadat de slachtoffers weer op temperatuur waren gebracht, werden deze door familie of organisatie overgebracht naar het eindstation in Roden. Van de 1300 deelnemers, stapten meer dan 700 uit de race door de omstandigheden.

Dit kan u ook interesseren:

Busje en auto botsen op beruchte kruising van de Skieding

Man gezocht die duizenden euro’s pint met gestolen bankpas

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

error: Deze content is beveiligd!