Noordernieuws
Image default
Friesland

Taakstraffen opgelegd voor blokkeren tegenstanders zwarte piet op A7

Leeuwarden – Het grootste deel van de blokkeer-Friezen heeft vrijdagmiddag een taakstraf van 120 uur (of 60 dagen vervangende hechtenis) opgelegd gekregen door de rechtbank in Leeuwarden.


Jenny Douwes kreeg de maximale werkstraf opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van een maand, twee maanden minder dan de eis. Tegen 33 van de 34 verdachten was door het Openbaar Ministerie een kortere of langere werkstraf geëist. Twee van hen, onder wie voorvrouw Jenny Douwes, hadden daarnaast een voorwaardelijke celstraf horen eisen. De 56-jarige motorrijder uit Heerenveen is veroordeeld tot 200 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke cel. Een 34-jarige autosloper uit Damwâld krijgt een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke straf van een maand.

Ook een 29-jarige Dokkumer krijgt een hogere straf, 180 uur. De man die de Whats-appgroep voor de blokkeerders aanmaakte, en 22-jarige Oentsjerkster, krijgt ook een taakstraf van 180 uur opgelegd. Een 34-jarige Koudumer krijgt ook een hogere straf, 180 uur. Voor een 27-jarige man uit Twijzelerheide vindt de rechtbank een straf van 80 uur passend.

zie ook; Taakstraffen en celstraf geëist tegen blokkeerfriezen

Foto’s: Marco Bisschop

Dit kan u ook interesseren:

Flinke vertraging op snelwegen in het Noorden na meerdere ongevallen

René Wiegmink

Politie neemt auto’s in beslag na inval bedrijfspand Drachten

Ben de Jager

Auto botst op bewegwijzeringspaal bij Blije

Ben de Jager
error: Deze content is beveiligd!