Image default
Friesland

Jongeman zwaargewond na steekpartij op Zuidkade Drachten

Drachten – Bij het steekincident aan de Zuidkade in Drachten is zondagavond een hulpverlenende agent belaagd. Daarbij raakte de agent gewond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 


De hulpverleners waren bezig met het slachtoffer, die op dat moment gereanimeerd werd. Familie van het slachtoffer poogde voorbij het afzetlint te komen om de reeds aanwezige ouders te ondersteunen. De agenten gaven aan dat er voldoende familie aanwezig was, zij verzochten de overige familieleden om achter het lint plaats te nemen. Er ontstond aan het lint een woordenwisseling waarbij de politie er vervolgens met de wapenstok aan te pas moest komen om de situatie onder controle te krijgen. Dit slaagde echter niet, de familieleden verzette zich met fysiek geweld tegen de agent die daarbij rake klappen kreeg. De agent raakte gewond door een fikse dreun die de diender opving met de oogkas. Daarnaast brak de agent zijn neus.

Vier ambulances, een traumateam en vele politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Na ter plaatse lang bezig te zijn geweest met het neergestoken slachtoffer, werd de jongeman met ernstig borstletsel per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen. De agent werd met spoed naar Nij Smellinghe in Drachten overgebracht. Één familielid werd tijdens de commotie geraakt door de wapenstokken, hij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

De daders van het geweldsdelict naar de politieagent namen de benen. De daders zijn bij de politie bekend in verband met talloze eerdere strafbare feiten. Wat de aanleiding van de steekpartij is geweest, zal de politie verder gaan onderzoeken.

Door de meldkamer werd er een burgernetactie opgezet. Zij vroegen uit te kijken naar twee jongens van rond de 15/16 jaar oud. Één jongen droeg een groene jas met een heuptasje. De ander droeg een zwarte jas en een zwarte broek. Later op de avond werd duidelijk dat de jongens aangehouden konden worden.

Dit kan u ook interesseren:

Opnieuw autobrand in Drachten

Meisje (12) uit Leeuwarden vermist

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

error: Deze content is beveiligd!