Image default
CoronaDrentheFrieslandGroningen

Spreiding van coronapatiënten stagneert: Ziekenhuizen steeds voller

Regio – De belasting in de ziekenhuizen komt steeds meer naar boven, de spreiding van coronapatiënten stagneert hierdoor. 


Op de spoedeisende hulp van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk lag het dinsdag het vol met patiënten met COVID-19. Patiënten liggen op de SEH te wachten op een bed binnen de verpleegafdelingen, maar die zijn er niet. Het ligt overvol, daarom kon het ziekenhuis niet anders dan de deuren per direct te sluiten tot in ieder geval woensdagochtend 30 december 10.00 uur voor nieuwe patiënten.

“We zitten echt meer dan vol”, zegt bestuursvoorzitter Relinde Weil. “Het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen in bijvoorbeeld Noord-Nederland lukt onvoldoende, omdat deze met hetzelfde probleem kampen. Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om vannacht dicht te gaan.”

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding is een Nederlandse organisatie die belast is met coördineren van de spreiding van patiënten over de Nederlandse ziekenhuizen ten tijde van de coronacrisis in Nederland. Het coördinatiecentrum erkend de problemen omtrent de stagnatie van de doorstroom van coronapatiënten. ”We kijken van moment tot moment waar we ruimte krijgen in bedden”.

 

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!