Image default
Friesland

Speciaal politieteam reconstrueert schietpartij bij ijsstadion Thialf

Heerenveen – Een speciale eenheid van de politie is vrijdagavond gestart met een reconstructie van de schietpartij bij ijsstadion Thialf op 7 januari 2017. De reconstructie vindt plaats op verzoek van het Openbaar Ministerie.


Op 7 januari 2017 werd schaatssponsor Bert Jonker door een 57-jarige man uit Den Haag beschoten. Jonker raakte hierbij gewond aan zijn hand en vluchtte in zijn auto. De verdachte ging er na de schietpartij vandoor, maar kon op 19 juli jongstleden worden aangehouden in Spanje.

Verklaringen

De politie zal op deze avond onderzoeken hoe aannemelijk de verklaringen van zowel de verdachte, als Jonker zijn. Beiden hebben verschillende lezingen van de feiten, vooral over het gebruikte wapen verschillen de verklaringen.

Tijdens een regiezitting op 13 december 2017 heeft het OM de rechtbank verzocht tot de reconstructie. De tegenpartij ging hiermee akkoord. De reconstructie vindt plaats onder regie van de rechter-commissaris en wordt door het speciale landelijke reconstructieteam van de politie uitgevoerd.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!