Image default
Friesland

Snorfietser loopt hoofdverwonding op bij verkeersongeval met automobilist in Oosterwolde

Oosterwolde – Bij een verkeersongeval in het Friese Oosterwolde is vrijdagmiddag even na 16:15 uur een bestuurder van een snorfiets gewond geraakt. 


Het ongeval ontstond door een voorrangsfout op de kruising van de Dwarshaer met het Hornleger. Een bestuurder van een snorfiets raakte hier in botsing met een automobilist. De snorfietser kwam ten val en liep een hoofdwond op.

Naast de politie kwam ook de ambulancedienst ter plaatse. De man is door het aanwezige ambulancepersoneel voorzien van eerste hulpverlening en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis voor nadere behandeling. De auto die bij het ongeval betrokken raakte liep een lekke rechter voorband op, hiervoor werd een passende oplossing gezocht.

Snorfiets

De gele en oranje platen op de voorspatborden van brom-, en snorfietsen zijn op 1 januari 2007 vervallen. Deze platen dienden om het onderscheid duidelijk te maken tussen een bromfiets en een snorfiets, alsmede om aan te geven dat het niet om een motorfiets ging (in verband met de voorrangsregels).

Het verschil tussen bromfiets en snorfiets is tegenwoordig zichtbaar in de andere kleurstelling van de kentekenplaten. Een direct herkenbaar onderscheid tussen bromfiets en motorfiets is niet meer noodzakelijk, omdat de voorrangsregels voor beide categorieën inmiddels gelijk zijn.

 

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!