Image default
FrieslandGroningen

Snelheidscontroles op N31 en N33

NOORD NEDERLAND – De politie controleert extra op de N31 en N33. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken onveilig rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles.


De afgelopen twee weken is er wederom veelvuldig gecontroleerd. Op de N31 zijn 23 processen-verbaal opgeschreven voor snelheid. Hiervan hebben twee bestuurders hun rijbewijs moeten inleveren. Twee bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel en twee bestuurders voor het niet handsfree bellen. Op de N33 zijn 14 processen-verbaal uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. De politie blijft gedurende de campagne veelvuldig controleren op excessen op beide wegen.

De rijkswegen N31 en N33 in Friesland, Groningen en Drenthe zijn autowegen. De maximum snelheid is hier dus 100 kilometer per uur. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat en de politie blijkt dat vijftig tot tachtig procent van de weggebruikers hier te hard rijdt. Sommigen rijden zelfs harder dan 200 km per uur. Dat zorgt voor erg gevaarlijke verkeerssituaties. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken dit onveilige rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles. Lees meer op de website van Rijkswegen Noord.

Dit kan u ook interesseren:

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Politie houdt twee verdachten aan na winkeldiefstal ‘die leek op overval’ in Groningen

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!