Image default
Friesland

Smeulend isolatiemateriaal zorgt voor stank bij schoorsteenbrand

Wolvega – Bij een schoorsteenbrand in een woning aan de Lyclamaweg in Wolvega is zaterdagmiddag flink wat stank vrijgekomen. De bewoner zou vlammen uit de schoorsteen hebben zien komen en heeft daarom de brandweer gebeld.


De brandweerlieden van brandweer Wolvega hebben vervolgens, in afwachting van de hoogwerker uit Heerenveen, een controle gedaan van het schoorsteenkanaal. Hierbij bleek dat isolatie- en ander materiaal rond het schoorsteenkanaal aan het smeulen was. Dat zorgde voor een flinke brandlucht rond de woning.

Met behulp van de hoogwerker van Heerenveen is vervolgens rond de schoorsteen wat ruimte gemaakt zodat de warmte kon ontsnappen. Tevens is de schoorsteen door middel van een ramoneur geveegd. Door de politie was de Lyclamaweg tijdelijk afgesloten om zodoende voor een veilige werkomgeving voor de brandweer te zorgen.

Toen deze werkzaamheden er eenmaal opzaten is de woning nog gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. Met het advies de woning nog even goed te laten luchten konden de brandweerlieden vervolgens al vlot weer terug keren naar hun post.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

Fietser overleden na ernstig ongeval met vrachtwagen in Drachten

Dode ’onder verdachte omstandigheden’ gevonden in Leeuwarden

error: Deze content is beveiligd!