Image default
Friesland

Sicco Jan Cuperus vijf jaar vermist

Leeuwarden/Marrum – Het is deze week vijf jaar geleden dat Sicco Jan Cuperus (36) uit Leeuwarden verdween.


Op pinkstermaandag 9 juni 2014 zou de marechaussee moeten werken, maar verscheen hij niet op zijn werk in Harlingen. Een aantal dagen later wordt zijn auto aangetroffen in het Friese Marrum. Al vijf jaar lang is zijn verdwijning een groot raadsel.

De politie tast in het duister over wat met Sicco Jan is gebeurd. Na zijn verdwijning is met veel bekenden gesproken. Uit die gesprekken werd al snel duidelijk dat hij 7 juni 2014 had afgesproken met een vriend. Een dag later, op zondag 8 juni (Eerste Pinksterdag dus), is nog gebruik gemaakt van internet op de telefoon van Sicco Jan. 12 juni is zijn auto gevonden in Marrum. Al bleek later dat de auto daar in elk geval op 9 juni al stond.

De politie wil duidelijkheid krijgen over wat er met Sicco Jan is gebeurd. Duidelijkheid die zijn familie verdient. Deze week staat de vermissing van de Leeuwarder centraal in de coldcase-kalender. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van € 15.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot duidelijkheid in deze zaak.

Weet jij u over Sicco Jan Cuperus of over zijn verdwijning? Informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? De politie komt erg graag met u in contact. Denk niet dat jouw informatie “vast onbelangrijk” zal zijn. Elk beetje kan helpen. Neem contact met de politie op via het telefoonnummer 0900-8844 of bel met de opsporingstiplijn 0800-6070.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!