Image default
Friesland

Schip verliest 5 containers op Noordzee boven Ameland

Ameland – Het Kustwachtcentrum ontving dinsdag een melding van het schip OOCL Rauma dat het containers heeft verloren. Het schip voer 43 kilometer boven Ameland toen de melding werd gedaan.


Tot nu toe gaat het om een aantal van vijf containers. Het schip is afkomstig vanuit de haven van Kotka (Finland) en is op weg naar Rotterdam.

De Kustwacht stuurt een speciale boot richting de locatie om de situatie ter plaatse te onderzoeken. Ook is het Kustwachtvliegtuig gealarmeerd en zal vanuit de lucht een omgevingsbeeld maken. Dit om de containers (waar mogelijk) te lokaliseren.

Update 19:30 uur: In drie containers zat papier/karton. Van de andere twee wordt dit nog uitgezocht. Guardian heeft technische problemen en vaart terug naar Den Helder. Aan scheepvaart wordt navigatiebericht gestuurd met laatst bekende posities en uit te kijken voor de containers.

Update 12-02-2020: In het begin van de nacht heeft het schip nog twee containers verloren. Dit gebeurde 60 km noord-west van Terschelling. Daarmee komt het aantal nu op 7 containers. De inhoud ervan is bij de Kustwacht nog niet bekend.

Bron en beelden: Kustwacht

Dit kan u ook interesseren:

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

error: Deze content is beveiligd!