Image default
Friesland

Roemeen (43) opgepakt na brandstof-diefstal in Nij Beets

Wijnjewoude – Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur is op de Weinterp te Wijnjewoudeeen 43-jarige man uit Roemenië aangehouden na een melding van een verdachte situatie.


Buurtbewoners hadden een witte bestelbus met Bulgaarse kentekenplaten verschillende opritten zien opgaan. Daarop is de politie gebeld en hebben buurtbewoners de bus klem gezet op een oprit.

Tegelijkertijd kreeg een andere surveillance auto van ons een melding van een verdachte situatie op de Swynswei te NijBeets. Ook daar was een witte bus op een bedrijventerrein gezien. Nader er ter plaatse nader onderzoek verricht werd, bleek dat er diesel uit een graafmachine gestolen was.

Hierop werd de Roemeen aangehouden. In de bus troffen agenten meerdere jerrycans met diesel. In de bus hadden nog twee andere mannen gezeten welke er te voet vandoor waren gegaan. Een uitgebreide zoektocht met onder andere een politiehond leverde niets op. De man is ingesloten in het cellencomplex te Leeuwarden voor verhoor en onderzoek. De Bulgaarse bus is in beslag genomen en afgesleept.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!