Image default
DrentheFrieslandGroningen

ROC Friese Poort schrapt alle lessen voor minstens een week

Drachten – Scholengemeenschap ROC Friese Poort schrapt al haar lessen voor in ieder geval een week. Alle student-gebonden activiteiten worden opgeschort.


De Friese Poort wijkt daarmee af van de kabinetslijn. “Na rijp beraad hebben wij vanmiddag besloten van de kabinetslijn af te wijken en volgende week – voor in eerste instantie één week – alle lessen en andere student-gebonden activiteiten op al onze onderwijslocaties op te schorten.” ROC Friese Poort biedt plaats aan 15.000 leerlingen en 1600 medewerkers.

“We beseffen dat dit besluit intern en extern vragen zal oproepen. Toch hebben wij gemeend dat dit besluit – onder de gegeven omstandigheden – noodzakelijk is. Wij vinden dat er te veel onzekerheden en onduidelijkheden zijn en de gezondheid van onze medewerkers en studenten wegen voor ons zwaar. Hoewel jongeren zelf een gering gezondheidsrisico lopen, kunnen ze wel een besmettingsrisico voor anderen vormen en valt een aanzienlijk deel van onze medewerkers in de leeftijdscategorie van 50 jaar en ouder, waar de gezondheidsrisico’s hoger worden ingeschat.”

De scholen blijven wel open voor activiteiten die niet thuis, maar in de school moeten plaatsvinden. Per opleiding wordt bepaald hoe de lessen op afstand worden aangeboden. Aanstaande maandag komt het crisisteam van de school bijeen om te kijken naar een nadere uitwerking.

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Fietsster gewond na aanrijding met auto op Veldstukken in Emmen

Elektrische auto in brand in Hoogeveen

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!