Image default
Friesland

Rijkswaterstaat plaatst camera’s op knooppunt Heerenveen

Heerenveen – Rijkswaterstaat plaatst vanaf augustus 2020 6 camera’s op de snelwegen A7 en A32 bij knooppunt Heerenveen op A7/A32. Door de camera’s kan de veiligheid en doorstroming van het verkeer beter op afstand worden bewaakt.


Dit toezicht gebeurt vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Wolfheze. In geval van een incident zijn hulpdiensten snel ter plaatse, kunnen ze veilig hun werk doen en worden voertuigen snel weggehaald. De camera’s zijn voorzien van een privacy filter zodat het gebied buiten de snelweg is afgeschermd. Het gebruik van dergelijke camera’s is een primeur in Friesland.

Werkzaamheden en hinder A7/A32
De werkzaamheden bij A7 en A32 starten op maandag 10 augustus en duren tot uiterlijk zondag 6 september 2020. Begin september werken de camera’s. Om veilig te kunnen werken ondervindt het verkeer enige hinder. Overdag worden er vooral vluchtstroken afgezet. Van 10 tot 15 augustus sluiten we in de nacht een aantal verbindingsbogen. Het verkeer wordt dan omgeleid. De vertraging is minder dan 10 minuten.

Toch met de auto onderweg?
– Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
– Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg
– Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via het twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Werkzaamheden tijdens coronacrisis
De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden door als gepland.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder botst op container op industrieterrein in Drachten

Fietser ernstig gewond door aanrijding met automobilist bij de Hoeve

Auto belandt op vluchtheuvel na botsing; bestuurder raakt gewond

error: Deze content is beveiligd!