Image default
Friesland

Rijbewijs ingevorderd na overschrijding snelheidslimiet in Smallingerland

Smallingerland – Zondagmiddag werd er in de gemeente Smallingerland een verkeerscontrole gedaan, in iets meer als een uur zijn hier een drietal beginnend bestuurders staande gehouden na een snelheidsoverschrijding van in ieder geval meer dan 30 kilometer per uur: drie keer proces-verbaal met één invordering rijbewijs.


De eerste bestuurder (21 jarige beginnend bestuurder) reed over de Noorderhogeweg in Drachten met een snelheid van 98 kilometer per uur waar een maximum van 50 kilometer per uur geldt. Voor de bestuurder werd een proces-verbaal opgemaakt voor 45 kilometer na (wettelijke) correctie en raakte een punt op het rijbewijs kwijt.

Niet veel later werd er op de Kommisjewei in Opeinde ook in een 30 kilometer zone een beginnend bestuurder (23 jarige man) staande gehouden. Zijn snelheid bedroeg 70 kilometer per uur waar een maximale snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Na de wettelijke correctie werd er een proces-verbaal opgemaakt met 37 kilometer te snel. Ook deze bestuurder raakte een punt van het rijbewijs kwijt.

Terug op de Noorderhogeweg in Drachten werd een bestuurder (19 jarige man) staande gehouden. Zijn snelheid bedroeg 105 kilometer per uur waar een maximum van 50 kilometer per uur geldt. Ook deze bestuurder was een beginnend bestuurder, hij raakte ook een punt van zijn rijbewijs kwijt en wordt bij het CBR aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (afgekort: EMG) cursus.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!