Image default
Drenthe Friesland Groningen

Reeks controles in het verkeer in Noord-Nederland afgelopen week

Noord-Nederland – De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende plaatsen in Noord-Nederland het verkeer gecontroleerd gericht is op de aanpak van mobiel banditisme.


Met interventies op de verkeersstromen, zowel landelijk als lokaal, worden rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden.

Controle 17 mei Nederlands-Duitse grens
Dinsdagavond en nacht van 17 op 18 mei, vond langs de Nederlands-Duitse grens een grote controle plaats gericht op criminaliteitsbestrijding en vergroten van de verkeersveiligheid: de zogeheten Korridorfahndung. Van Groningen tot Aken kwamen politie en diverse opsporingspartners in actie, zowel op de weg als op het water, het spoor en in de lucht. Bij de controles werden 16 personen aangehouden. Zij worden verdacht van diverse feiten.

Controle 18 mei A28 Haren
Woensdagmiddag en –avond is er ter hoogte van Haren aan beide kanten van de A28 het verkeer gecontroleerd. Vijf bestuurders hadden nog een boete openstaan. Een andere bestuurder die nog een boete van € 950,- had openstaan is tijdens de staandehouding weggereden. De identiteit van deze bestuurder is bekend en zal later worden aangehouden. Daarnaast zijn vijf bestuurders bekeurd voor verschillende verkeersfeiten als het niet dragen van de gordel, overtreding arbeidstijdenwet en niet handsfree bellen.

Controle 19 mei A7 Afsluitdijk
Donderdagmiddag en –avond is er gecontroleerd dop de A7 bij de Afsluitdijk. Ook hier werd gecontroleerd in beide richtingen. Hier is één bestuurder aangehouden omdat hij reed in een gestolen auto. Deze auto was eerder die ochtend gestolen bij de ijsbaan in Heerenveen. Daarnaast zijn er zes bekeuringen uitgeschreven voor gordel, niet handsfree bellen en rijden zonder/ongelding rijbewijs. Ook bleek dat drie bestuurders nog een boete open hadden staan, deze is ter plaatse voldaan.

Controle 19 mei Sontweg Groningen
Deze controle was in samenwerking met de Belastingdienst. Er zijn in totaal 98 voertuigen gecontroleerd en deze hebben allen geblazen. Geen enkele bestuurder had te veel alcohol gedronken. Daarnaast zijn er 10 bestuurders bekeurd. Onder andere voor rijden met een ingevorderd rijbewijs, rijden door rood licht, niet handsfree bellen en enkele technische gebreken. Eén aanhangwagen is in beslag genomen en één persoon is aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Door de politie is bijna € 6000,- aan openstaande boetes geïnd. De Belastingdienst heeft € 5024,- geïnd en heeft achter voertuigen afgevoerd en 21 in beslag genomen,

Controle 20 mei A32 Darp
Vrijdagmiddag en -avond is er gecontroleerd langs de A32 ter hoogte van Darp. Hierbij is een bestuurder aangehouden omdat hij gezocht werd voor een onderzoek naar oplichting. Ook is er een bestuurder aangehouden voor het bezit van softdrugs en mes. Er zijn verschillende voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Er zijn drie rijbewijzen ingevorderd voor snelheidsovertredingen. Daarnaast zijn er nog 11 processen-verbaal uitgeschreven voor andere verkeerovertredingen als niet handsfree bellen, keren op de weg en niet dragen van de autogordel. Ook zijn er voor iets meer dan € 2000,- aan openstaande boetes geïnd. Er zijn vijf boeterapporten uitgeschreven aan transportverkeer voor incorrect transport en verschillende overtredingen als overlading en technische mankementen.

TRIVIUM
TRIVIUM is een actie van de Nederlandse politie en andere Europese politie-eenheden die gericht is op de aanpak van zogenaamd mobiel banditisme. Elk half jaar wordt deze actie georganiseerd. Met interventies op de verkeersstromen, zowel landelijk als lokaal, worden rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.

Archief foto

Stockfoto

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Scooterrijdster gewond na val in Assen

Lijnbus van Arriva belandt met achterkant in sloot

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto na ongeval in De Westereen

error: Deze content is beveiligd!