Noordernieuws
Image default
Friesland

Rechtszaak tegen 34 A7-blokkeerders begonnen

Leeuwarden – In de rechtbank van Leeuwarden is maandagmorgen de strafzaak begonnen tegen de 34 verdachten die volgens het Openbaar Ministerie betrokken waren bij het verhinderen van een demonstratie op de A7 bij Joure op 18 november 2017.


De verdachten kwamen aan in een partybus met sinterklaasmuziek. Sommige verdachten moesten bij de ingang van de rechtbank de klompen uit doen omdat de beveiliging de klompen als potentieel wapen ziet. Zij moesten op sokken verder.

Per uur werden elk telkens drie verdachten gehoord. Om tien uur maandagmorgen begon de zaak. Voordat er echt begonnen werd viel één van de rechters flauw. Vanwege de onwelwording werd de zitting stilgelegd. De zitting werd 11.15 uur weer hervat. Toen de drie rechters weer de zaal binnenkwamen werden ze met applaus ontvangen.

De zitting is maandag door gegaan tot 16:00 uur. Daarna werd de buschauffeur opgebeld om de verdachten weer op te halen. Buiten stonden enkele toeschouwers met spandoeken en was er was veel pers aanwezig. Dinsdagmorgen gaat de zitting weer verder met nieuwe verdachten.

Dit kan u ook interesseren:

Jonge man bekneld tussen autodeur in Drachten

Jelke Jongsma

Vier Friezen raken rijbewijs kwijt na forse overschrijdingen

©Noordernieuws

Baldadige tieners (16&19) proberen fietsster te beroven met mes in Leeuwarden

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!