Image default
Friesland

ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur Leeuwarden

Leeuwarden – ProRail gaat aangifte doen tegen de chauffeur van de melkpoedervrachtwagen waar vrijdag 11 januari in Leeuwarden een botsing met een trein gebeurde. De aanrijding met de trein vond plaats bij Friesland Campina, waar de bestuurder zijn vrachtwagen op de overweg had stilgezet.


Verklaring politie
De politie verklaarde donderdagmorgen bij Omrop Fryslân dat de chauffeur bij het bedrijventerrein op zoek was naar zijn precieze bestemming. Omdat hij dacht te ver te zijn gereden en verder wilde zoeken zette hij zijn vrachtwagen midden op de overweg stil en stapte uit. H

ij zag de trein vervolgens naderen en keerde terug naar zijn voertuig. Helaas te laat om nog een aanrijding te voorkomen en hij zag de trein zich vervolgens in de vrachtwagen boren. Afhankelijk van het vervolgonderzoek zal in overleg met de officier van justitie worden bepaald waarvoor de chauffeur vervolgd wordt. Hoewel hij verdachte is is hij wel weer op vrije voeten gesteld.

Opheffen overweg beste oplossing
ProRail deed onderzoek naar de toedracht en concludeert o.a. dat veiligheidsystemen naar behoren werkten. Vrijgekomen videobeelden bevestigen dat. Deze overweg is particulier en ligt op de rand van het bedrijfsterrein van FrieslandCampina in Leeuwarden.

ProRail sprak al eerder met deze eigenaar om de overweg zo min mogelijk te gebruiken, zeker ook omdat er alternatieve toegangen tot het terrein zijn. Maar wat ProRail betreft is de veiligste overweg een opgeheven overweg en dat geldt ook hier.

Bekijk hieronder de videobeelden van het moment van de aanrijding:

Hier een video van de aanrijding tussen een trein en vrachtwagen op 11 januari in Leeuwarden.

Geplaatst door Noordernieuws op Woensdag 16 januari 2019

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval in Buitenpost

Politie zoekt man die zichzelf betast in trein tussen Buitenpost en Groningen

Centrale As richting Burgum korte tijd dicht na ongeval

error: Deze content is beveiligd!