Image default
Drenthe Friesland Groningen

Problemen door aanhoudende griepgolf

Noord Nederland – In het Noorden heerst momenteel een griepgolf en daardoor komen verschillende ziekenhuizen in de problemen. Ook de ambulancedienst in Groningen merkt de gevolgen. 


Het Martiniziekenhuis in Groningen heeft al behandelingen moeten uitstellen vanwege de vele gevallen van griep. Niet-acute gevallen worden mogelijk uitgesteld door het ziekenhuis, die de patiënten daar persoonlijk over in kennis zal stellen. Ook in Friesland zijn de zorgaanbieders bij elkaar gaan zitten.

Ambulancedienst

AmbulanceZorg Groningen laat weten dat er in de avonduren en in het weekend een extra ambulance in dienst komt, zodat de druk minder wordt. Patiënten kunnen niet overal terecht en dus is het mogelijk dat een ziekenhuis op grotere afstand de enige uitkomst biedt. De meldkamer kijkt via een speciaal opgezet regiopunt in welk ziekenhuis nog bedden vrij zijn. De ambulancediensten in Friesland bekijken nog of er extra materiaal en mensen nodig zijn.

Drukte op SEH

Volgens Omrop Fryslan draaien de spoedeisende hulpen van ziekenhuizen overuren. Op de intensive cares zijn nog geen problemen.

Dit kan u ook interesseren:

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

Man onder invloed aangehouden na duik in vijver in Sappemeer; hulpdiensten massaal opgeroepen

Winkels en meerdere woningen ontruimd na gaslucht in Stadskanaal

error: Deze content is beveiligd!