Image default
Friesland

Poolse bestuurder raakt met auto te water in Lemmer

Lemmer – Op de kruising tussen de Kastanjeleane en de Straatweg is in de nacht van maandag op dinsdag een Poolse man met zijn voertuig te water geraakt. Omdat het niet zeker was of er nog een tweede persoon in de auto zat werden meerdere hulpdiensten opgeroepen.


Rond twintig over één werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval. Een omwonende hoorde buiten een klap en ging poolshoogte nemen. Omdat de melder de man niet goed kon verstaan en het vermoeden er was dat er nog een tweede persoon in de auto zat werden naast politie en ambulance ook de brandweer en het mobiel medisch team opgeroepen.

Al snel na aankomst van de eerste hulpdiensten bleek het niet te gaan om een tweede inzittende, maar om het hondje van de bestuurder. Deze werd heelhuids uit de auto gehaald en is later door agenten naar de woning van de bestuurder gebracht. De bestuurder, een 56-jarige man uit Sint Nicolaasga, is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis ter controle. In het ziekenhuis is ook een bloedproef afgenomen om uit te sluiten of de bestuurder onder invloed was of niet. Dit omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man had gedronken. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!