Noordernieuws
Image default
Friesland

Pony slaat op hol door racende motoren

Noardburgum – Zondagmiddag rond 15:30 uur is een pony op hol geslagen langs de Rijksstraatweg in Noardburgum. Het dier schrok van twee motorrijders die ineens het gas vol opentrokken in de 50-zone van het dorp. De man en zijn pony Blitzz waren tijdens het mooie weer een eindje door de regio geweest en waren zo’n tien meter van hun eigen oprit verwijderd toen het mis ging.

De man op de pony reed over de ventweg van de Rijksstraatweg richting zijn woning, toen in tegengestelde richting twee motoren aankwamen. De rood/zwarte motoren trokken op een gegeven moment het gas, wel of niet opzettelijk, vol open in de 50-zone. Het dier schrok en in blinde paniek is de pony op hol geslagen en vervolgens met zijn hoofd door het achterraam van een auto gegaan. De auto raakte fors beschadigd.


De pony raakte door het voorval gewond en van het autoraam bleef niets over. “Dit had niet hoeven gebeuren als deze twee motorrijders zich gewoon aan de 50 km/u hadden gehouden en het gas zo open hoefden te gooien naast een dier” aldus de getroffenen op Facebook.

 

Dit kan u ook interesseren:

Veel rook bij brand op bovenverdieping van woning in Dokkum

Ben de Jager

Twee vrouwen vliegen met auto op de kop in de sloot bij Ureterp

Jelke Jongsma

Politie vermoedt dat brand in woonhuis Stiens is aangestoken

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!