Noordernieuws
Image default
Friesland

Politievoertuigen beschadigd na achtervolging over Centrale As

Damwoude – Dinsdagavond werd melding gemaakt over een man die mogelijk onder invloed was vertrokken in een personenauto te Dokkum. Het desbetreffende voertuig, een rode Audi S4, kwam al gauw in beeld bij de surveillerende agenten.


Al rijdend over de Centrale As bleek de tenaamgestelde van het voertuig een geschorst rijbewijs te hebben. Nadat er een stopteken werd gegeven ter controle, verhoogde de bestuurder de snelheid behoorlijk. Hierbij werden snelheden gehaald van rond de 200 kilometer per uur. Het voertuig is tijdens de achtervolging door verschillende dorpen over de Centrale As gereden. Ondertussen waren diverse eenheden aangesloten bij de achtervolging. Gezien het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder is besloten het voertuig te volgen door een onopvallend voertuig van Team Verkeer Noord Nederland.

Op enig moment reed de bestuurder een doodlopend stuk aan de Gerrit Durkswei te Damwâld in en is het voertuig klem gereden en zijn toegangswegen versperd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Damwâld, werd aangehouden. Hierbij verzette de verdachte zich hevig en is hij geboeid over gebracht naar het cellencomplex te Leeuwarden. Bij de actie zijn twee dienstvoertuigen licht beschadigd en is een ander personenvoertuig geraakt. Hiervan zal nog aangifte worden gedaan.

Het voertuig van de Damwâldster is in beslag genomen en momenteel is het onderzoek tegen de verdachte volop bezig.

Dit kan u ook interesseren:

Veel rook bij brand op bovenverdieping van woning in Dokkum

Ben de Jager

Twee vrouwen vliegen met auto op de kop in de sloot bij Ureterp

Jelke Jongsma

Politie vermoedt dat brand in woonhuis Stiens is aangestoken

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!