Image default
Friesland

Politieagent neergestoken in woning, verdachte neergeschoten

Drachten – Aan de Nachtegaalstraat in Drachten heeft zondagavond een zeer ernstig incident plaatsgevonden. De politie kreeg melding van huiselijk geweld, waarop een eenheid ter plaatse ging. Door een nog onbekende oorzaak escaleerde het incident en is een agent neergestoken. 


Hierop is de mannelijke verdachte door de politie neergeschoten. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische ondersteuning van drie ambulances. Beide mannen raakte ernstig gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ter plaatse werd de omgeving ruim afgezet en startte het onderzoek naar de toedracht.

Woordvoerd Paul Heidanus gaf aan dat de politie reageerde op een melding van huiselijk geweld. Een vrouw had 112 gebeld nadat ze zou zijn mishandeld. Agenten kwamen ter plaatse voor een bemiddeling waarbij in een onbewaakt ongenblik de verdachte met een mes op een agent in stak. De agent raakte gewond waarbij de collega direct zijn vuurwapen trok en de verdachte neerschoot.

Uit belang van het onderzoek kan de politie niet ingaan op de vragen als: waar de verdachte is geraakt, hoevaak er is geschoten en wat de verwondingen van de man zijn. Ook mag Heidanus niet ingaan op de verwondingen van de agent.

De rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het gebruik van het vuurwapen.

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

error: Deze content is beveiligd!