Image default
Friesland

Politie zoekt inzittende(n) VW Caddy; mogelijk brandstichter grote brand Oosterwolde

Oosterwolde – De politie wil graag in contact komen met de inzittende(n) van een Volkswagen Caddy die een uur voordat de grote brand in Oosterwolde uitbrak richting de loods reed.


Uit onderzoek is gebleken dat de grote brand op 1 maart 2020 in een loods aan de Houtwal in Oosterwolde is aangestoken. Door bewakingsbeelden is er een mogelijk spoor naar de brandstichters, zo waren de beelden getoond in het programma Opsporing Verzocht.

De politie wil met spoed informatie over deze bestelwagen en de inzittende(n), want een uur later ging de loods in vlammen op. De bestelwagen scheurde er vervolgens vandoor, de Molenweg op. Kort daarna wordt verderop, op de Vaart Noordzijde in Appelscha, vermoedelijk de auto van de dader(s) vastgelegd; mogelijk een ouder model Volkswagen Caddy.

Daarna is de auto hoogstwaarschijnlijk doorgereden tot aan de afslag Wittewijk met de N371 onder Hijkersmilde, vanaf waar er meerdere opties zijn om verder te vluchten. De brandstichter was vanuit het zuiden aangekomen en de kans is groot dat de vlucht terug die kant ging.

Vermoedelijk hebben de daders voorafgaand ergens benzine in een jerrycan getankt, want uit onderzoek blijkt dat bij de brandstichting een brandbare vloeistof is gebruikt.

De brand is ontstaan in het gedeelte van de loods waar kermisattracties worden opgeslagen. De politie hoopt dat iemand weet waarom juist daar de brand is aangestoken.

Getuigenoproep
De bestelwagen werd op de Venekoterweg gepasseerd door een andere auto. Mogelijk zijn de inzittenden belangrijke getuigen. Was u dit, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Dit kan u ook interesseren:

Ongeval met meerdere voertuigen op de A7 bij Drachten

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!