Image default
Friesland

Politie zoekt dader van overval op lachgaskoerier (Video)

Leeuwarden – In de vroege ochtend van zaterdag 30 mei werd een bezorger van lachgas vlak voor het afleveren van een bestelling overvallen en van zijn portemonnee beroofd.


Omstreeks 00.40 uur parkeerde de koerier zijn auto bij de klant in de Jan van Capellestraat. Terwijl hij in zijn auto zat werd hij aangesproken door een man die hem om een sigaret vroeg. Nadat de man de sigaret had gekregen en de bezorger uit de auto stapte om de bestelling af te leveren, haalde de man een mes tevoorschijn en dwong onder bedreiging van dit mes het slachtoffer zijn portemonnee af te geven.

Het slachtoffer gaf zijn portemonnee aan de overvaller waarna deze weg vluchtte in de richting van de Verlengde Schrans. De overvaller was een blanke man met een fors postuur en een lengte van ongeveer 1.70 meter. Hij droeg een shirt met meerdere kleuren en had een kleine donkere schoudertas bij zich. Aan de binnenzijde van zijn rechter onderarm zat een tatoeage.

Door de politie is een onderzoek ingesteld en zijn camera beelden veiliggesteld. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de overvaller gesignaleerd terwijl hij rondliep op de kruising Carel van Manderstraat-Verlengde Schrans-Huizumerlaan.

Door nu de video met hierop de verdachte te publiceren wil de politie achter de identiteit van de overvaller komen.

Herkent u deze persoon of weet u waar hij verblijft? Bel dan met de politie opsporings- tiplijn via 0800 – 6070. Als u anoniem wilt blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!