Image default
Friesland

Politie zet zoektocht naar vermiste Bart uit Ulrum voort met sonarboot

Dokkumer Nieuwe Zijlen – De politie heeft maandagochtend de zoektocht naar de 55 jarige Bart Goeree uit het Groningse Ulrum voortgezet. Opnieuw wordt er rondom de sluis in de Willem Loréweg in Dokkumer Nieuwe Zijlen gezocht.


In tegenstelling tot zondagmiddag, wordt er ditmaal geen gebruik gemaakt van de politiehelikopter. Met behulp van een sonarboot wordt het water vakkundig afgezocht. Om te voorkomen dat deze boot vastloopt op het ijs, is met behulp van een ijsbreker een weg gebaand in de ijslaag.

Vrijwilligers en politie zoeken

Zondagmiddag begonnen vele agenten en vrijwilligers met een zoektocht in en om Dokkumer Nieuwe Zijlen. Een woordvoerder van de politie bevestigde zondag, dat de zoektocht hier is ingelast na de vondst van Goeree zijn auto.

Ondersteund door een politiehelikopter werd er zowel vanuit de lucht als vanaf de grond gezocht. Al snel bleek dat er niets werd aangetroffen. Vanaf dat moment werd er door de agenten extra aandacht gevestigd op het water. Vanaf een brug in de Willem Loréweg werd uitvoerig het water bekeken.

Lees ook: Zoekactie naar vermiste Bart Goeree uit Ulrum levert niets op

Een gespecialiseerde eenheid van de politie is aan het einde van de middag ter plaatse gekomen om ook vanuit het water te zoeken. Volgens de politie heeft ook dit geen resultaat opgeleverd. Brandweer Kollum werd halverwege de middag opgeroepen om uit voorzorg ter plaatse te komen, mocht er toch een lichaam worden aangetroffen kan dit gebied snel aan het oog worden onttrokken. Zo vertelde Robert-Jan Valkema, voorlichter van politie Noord Nederland.

Vermist

Bart Goeree wordt sinds zaterdag vermist. Volgens zijn familie en de politie zou Goeree in zorgwekkende toestand van huis zijn vertrokken in zijn auto, om vervolgens niet meer thuis te komen. Diens toestand was voor de politie reden genoeg om de vermissing als urgent aan te merken.

Mocht u Bart Goeree onverhoopt toch tegen komen of weet u meer? Dat wordt u alsnog verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Lees ook: 55-jarige Bart Goeree vermist vanuit Ulrum

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!