Image default
Friesland

Politie treft koude, huilende man (25) aan tijdens drukke nacht

Leeuwarden – De politie van Leeuwarden heeft in de nacht van vrijdag rond 03:40 uur op de Nieuwestad in Leeuwarden een huilende man aangetroffen. Hij was volgens de politie erg koud en zou onder invloed van drugs dan wel drank zijn geweest.


Omdat de agenten de situatie niet helemaal vertrouwden schakelden zijn een ambulance in om hem na te kijken. Toen bleek dat er verder geen noodzaak was om hem naar het ziekenhuis over te brengen, hebben agenten de 25 jarige Leeuwarder thuis gebracht.

Verdachte situatie

De huilende man was niet de enige klus van de Leeuwarder agenten. Rond 00:45 uur werd er melding gedaan van een verdachte situatie op de Aldlânsdyk en er wordt een onderzoek ingesteld. Uiteindelijk is er een inzittende van een auto aangehouden.

In eerste instantie weigerde hij zich te legitimeren. Na onderzoek bleek het te gaan om een 19 jarige Groninger. Hij heeft een boete gekregen voor het niet tonen van zijn legitimatie.

Agressief rijgedrag

Op de Groningerstraatweg viel iets voor elven op zaterdagochtend een automobilist erg op vanwege zijn rijgedrag. De politie omschrijft het op Twitter als agressief. Bij controle van de bestuurder zijn gegevens bleek het om een 26 jarige Leeuwarder te gaan.

Tevens bleek op dat moment dat zijn rijgedrag niet het enige probleem was. De man reed in een auto, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor dit misdrijf is de man dan ook beboet.

Het rijden terwijl je rijbewijs is ingevorderd is een misdrijf. Hier staat een gevangenisstraf van twee weken (14 dagen) op.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

Fietser overleden na ernstig ongeval met vrachtwagen in Drachten

Dode ’onder verdachte omstandigheden’ gevonden in Leeuwarden

error: Deze content is beveiligd!