Noordernieuws
Image default
Drenthe Friesland Groningen

Politie staakt: Route 66 voor een beter pensioen

Regio – Politieagenten van het korps Noord-Nederland rijden maandagochtend met 66 km/u over de A28 om zo aandacht te vragen voor een beter pensioen.
De snelheid staat voor de pensioenleetijd die ze willen behouden. De agenten nemen deel aan de landelijke actie van verschillende vakbonden. Voor de stakingsactie verzamelen de agenten zich maandagmorgen bij het politiebureau aan de Schweitzerlaan in Groningen.

Om 7.00 uur rijden de agenten in politieauto’s met een snelheid van 66 kilometer per uur over de A28 richting Hoogeveen. Daar worden ze afgelost door agenten van andere korpsen. De stoet met politiewagens eindigt uiteindelijk in Den Haag.


Naar verwachting gaan vijfhonderd agenten uit het Noorden maandag in Den Haag demonstreren. De politiebonden verwachten 10.000 deelnemers aan het protest.

Het is niet de eerste keer dat de politie verkeershinder veroorzaakt. In 2015 staakte de politie ook door middel van langzaamaanacties. Daarnaast werden er fors minder boetes uitgedeeld waardoor een duidelijk signaal richting Den Haag werd afgegeven.

Fotograaf: Archieffoto Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Grote politiecontroles in Leek en Zevenhuizen, honderden auto’s gecontroleerd

Berend-Jaap Bulthuis

Vergeten handrem zorgt voor afgesloten straat in Drachten

Berend-Jaap Bulthuis

Brandweer rukt uit voor nietsvermoedende zwemmers

René Wiegmink
error: Deze content is beveiligd!