Image default
Friesland

Politie op zoek naar getuigen van beroving in Stiens (video)

Stiens – Op zondag 12 mei rond 00.30 uur werd een 18-jarige jongeman uit Hallum tijdens de kermis in Stiens aangesproken door een groep jongens. Door twee jongens uit deze groep werd hij geslagen en beroofd van zijn telefoon en portemonnee.


Het slachtoffer bevond zich in de omgeving van de kermis in Stiens. Terwijl hij door de Wylpstrjitte liep werd hij aangesproken door vier onbekende jongens. Eén van deze jongens zag kans om de telefoon van de 18-jarige uit zijn jaszak te stelen. Deze jongen liep hard weg in de richting van de Langebuorren. Het slachtoffer zette de achtervolging in. De verdachte van de diefstal kon worden achterhaald en er volgde een ruzie. Hierbij werd de 18-jarige geslagen.

Inmiddels waren de drie vrienden van de verdachte ook gearriveerd. Eén van deze vrienden haalde een boksbeugel tevoorschijn en sloeg het slachtoffer tegen zijn hoofd waardoor hij even buiten kennis raakte. Op het moment dat hij weer bij zijn positieven kwam zag hij dat de jongen die zijn telefoon gestolen had, nu ook de portemonnee uit zijn jaszak wegnam. De vier jongens liepen snel weg in de richting van de feesttent aan de Uniaweg. Het slachtoffer zag wel dat hij zijn telefoon terug had gekregen. De Hallumer is gewond geraakt door het voorval en is door een dokter behandeld.

Politieonderzoek
Door de politie zijn camerabeelden opgevraagd. Hierop was te zien dat het slachtoffer achter de dief van zijn telefoon aan rende en dat de rest van de groep hen volgde. Korte tijd later kwamen twee personen in beeld die hard aan kwamen lopen en zich schuil gingen houden in een steeg. Deze personen maakten deel uit van de groep.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!