Image default
Friesland

Politie ‘leent’ fiets van omstander om tasjesdief te stoppen

Leeuwarden – Op 3 juni werd er tussen 14.00 en 14.30 uur een tas is gestolen uit een fietsmandje in Leeuwarden. De fiets is van een 14 jarige meisje. In de tas zit onder andere een iPhone en een bankpas. De agenten vragen direct na of de pinpas inmiddels is gebruikt. Dat blijkt het geval. De winkel waar hij gebruikt is verleend direct alle medewerking en kort hierna blijkt dat de verdachte op beeld staat. De agenten herkennen de verdachte en verspreiden een bericht hierover.


Om 15.50 uur gaan de agenten zelf richting het centrum en zien de verdachte fietsen op de Wirdumerdijk. De verdachte wordt aangesproken maar gaat er op de fiets via de Reigersteeg vandoor. Een agent rent achter de verdachte aan. Daarbij vordert hij een fiets van een omstander om de verdachte te achterhalen. Na een achtervolging rijdt de verdachte zich ‘klem’ op de hoek van de Nieuweweg met de Voorstreek. Daarbij raakt hij een politievoertuig die voor zijn fiets wordt gezet.

De 39-jarige verdachte kan daarop worden aangehouden. Hij heeft geen verwondingen opgelopen. Tevens worden de gestolen (en gekochte) goederen aangetroffen. Deze gaan terug naar het slachtoffer van de beroving. De 39-jarige is voor verder onderzoek ingesloten.

De agenten melden op Facebook: “Wij hebben grote waardering voor de geweldige medewerking van winkel waar de pas was gebruikt, de eigenaresse van de fiets en nog meer omstanders die probeerden de verdachte tegen te houden!!”

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw en man op crossmotor gewond na val in Drachten

Automobiliste belandt in de sloot; geen letsel

Auto vliegt over de kop bij Kootstertille

error: Deze content is beveiligd!