Image default
Friesland

Politie komt aan bij car meeting Drachten: auto’s rijden vlot weg

Drachten – De politie is vrijdagavond ingezet bij een samenscholing van enkele honderden deelnemers van een car meeting.


De Junokade in Leeuwarden ging vanaf vrijdagavond 28 augustus dicht tussen 19.00 uur en 6.00 uur. De reden zijn de car meetings die er ‘s avonds gehouden worden. Bij die meetings, waarbij autoliefhebbers samen komen, wordt volgens de gemeente te weinig afstand gehouden door de bezoekers.

Afgelopen weken zijn op vrijdagavonden verschillende keren flyers uitgedeeld om de bezoekers op de anderhalve meter te wijzen. Afgelopen vrijdag is bovendien aan de organisatie een brief van de burgemeester uitgereikt met een laatste waarschuwing. Helaas zonder resultaat, hierop werd besloten de locatie in Leeuwarden af te sluiten. Voor de autoliefhebbers was het een reden om in Heerenveen, Drachten en later Surhuisterveen bijeen te komen.

Door organisatieleden werd in ieder geval wel aandacht besteed voor de anderhalve meter regel, geluidsoverlast en het omgaan met zwerfafval. Ondanks deze oproepen in verschillende groepen op sociale media, bleek dit in de praktijk niet goed te gaan. De politie van Drachten werd ingezet bij de carpool locatie aan de Noorderhogeweg in Drachten.

Op deze locatie waren meer dan 150 voertuigen van autoliefhebbers bijeen gekomen, de ruim 350 aanwezige deelnemers hielden zich niet aan de regels. Bij het zien van de agenten was de carpool locatie binnen de korstte keren leeg. De agenten hebben kentekens van aanwezige genoteerd. Er werden ter plaatse geen aanhoudingen verricht.

Dit kan u ook interesseren:

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

Brand in dak van woning in Kootstertille

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

error: Deze content is beveiligd!