Image default
Friesland

Politie ingezet bij woningoverval Leeuwarden: bewoner gewond naar ziekenhuis (video)

Leeuwarden – De politie werd donderdagavond net voor middernacht ingeschakeld voor een melding van een woningoverval op de Coopmansstraat in Leeuwarden.


De meldkamer stuurde omstreeks tien voor twaalf meerdere politie-eenheden met spoed naar de omgeving van het opgegeven adres. Volgens de melding vond er een woningoverval plaats, volgens een omstander waren er vermoedelijk twee daders die zeer agressief in een portiek waren. Ze zouden daarbij een bewoner hebben verwond.

Een ambulance werd ingezet om de bewoner te voorzien van een medische check, de bewoner zou een hoofdwond hebben opgelopen. Na eerstehulpverlening van het ambulancepersoneel is de man overgebracht naar het ziekenhuis. De ingezette agenten hebben in de ruime omgeving direct gezocht naar de verdachte.

Brandweerinzet
Nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis was overgebracht en de politie in en rondom de portiekwoning op onderzoek uitging trof de politie een onbekende lekkende gevaarlijke stof aan. De brandweer werd ingeschakeld waarbij onder andere een adviseur gevaarlijke stoffen en een officier van dienst ter plaatse metingen hebben verricht. Wat er precies in de woning is aangetroffen is niet bekend gemaakt. De stof vormde geen gevaar voor de overige portiekwoningen.

Vooralsnog is er nog geen meer informatie bekend of er daadwerkelijk een woningoverval heeft plaatsgevonden. De gewonde man zal verder door agenten worden verhoord om zo een beter beeld van de toedracht te kunnen vormen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Dit kan u ook interesseren:

Lugubere vondst blijkt achtergelaten pop

Brandweer uitgerukt voor autobrand in Jubbega

Persoon belandt met scootmobiel in de Opsterlandse Compagnonsvaart in Oosterwolde

error: Deze content is beveiligd!