Image default
Friesland

Politie-hondengeleiders moeten hond in eigen auto meenemen

Regio – Een vijftal hondengeleiders van politie Eenheid Noord-Nederland streed woensdag opnieuw voor het behoud van een dienstauto in de rechtbank van Groningen.


De agenten van de hondenbrigade spanden eerder een kort geding aan, maar vanwege de complexe inhoud is de zaak doorverwezen naar de meervoudig kamer, een zitting met drie rechters.

De Friese agenten hebben een dienstauto ter beschikking omdat zij een diensthond hebben. Maar dat moet veranderen, zo stelt de Nationale Politie. In het kader: ‘Iedere agent in dezelfde functie is gelijk’ staat de Nationale Politie erop dat het aantal dienstauto’s wordt teruggedrongen. Eén auto per hondengeleider ‘op de man’ moet afgelopen zijn.

Het korps betaalt de inbouw van een kennel in de privéauto of de aanschaf van een aanhangwagen voor de hond. Een privé-auto gebruiken en voorzien van kennel voor de verzorging van de diensthond is volgens de vijf Friese dienders ‘een regelrechte inbreuk op het gezin’. Bovendien daalt de auto in waarde door de inbouw van een kennel en gaat de auto naar hond stinken, zei één van de agenten. “Lekker voor de kinderen achterin.”

Van de ruim 400 hondengeleiders in Nederland heeft het merendeel geen dienstauto ter beschikking gehad. In Noord-Nederland hadden vijftien hondengeleiders volgens eerdere afspraken een dienstauto. Om zo ook in Groningen en in Drenthe actief te kunnen zijn.

Tekst Waldnet 

 

Dit kan u ook interesseren:

Politie Drachten ingezet voor melding schietpartij bij Mcdonalds

Auto en busje zwaar beschadigd na ongeluk in Harkema

Brandweer ingezet bij gaslekkage in Bolsward

error: Deze content is beveiligd!