Image default
Friesland

Politie gaat preventief fouilleren in binnenstad Leeuwarden

LEEUWARDEN – De politie gaat preventief fouilleren in de binnenstad van Leeuwarden.


8 messen, 2 schroevendraaiers en een steeksleutel. Dat is de oogst van een avond- en een nacht preventief fouilleren in de binnenstad van Leeuwarden. De actie werd in de nacht van zaterdag 13 mei 2017 op zondag 14 mei 2017 uitgevoerd door de politie Leeuwarden.

Doordat de binnenstad is aangewezen als veiligheidsrisico gebied, heeft de officier van justitie, op verzoek van de politie, een last afgegeven om te mogen fouilleren. Dit verzoek kwam voort uit een zichtbare stijging van het aantal aangetroffen steekwapens de afgelopen weken in de binnenstad.

De burgemeester wijst niet zomaar een gebied aan als risicogebied. Hij overlegt hierover met de hoofdofficier van justitie en de korpschef van politie. In dat overleg komen de feiten en omstandigheden op tafel waaruit blijkt dat er gevaar dreigt voor de veiligheid van mensen.

De politie vindt veilig uitgaan in de binnenstad belangrijk en preventief fouilleren is, net als het cameratoezicht in het uitgaansgebied, één van de middelen welke daarbij kunnen worden ingezet.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!