Image default
Friesland

Politie doorzoekt Reidingpark in Drachten na brandstichtingen

Drachten – Door de politie is vrijdagochtend langere tijd onderzoek gedaan in het Reidingpark in Drachten. Volgens politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema heeft dit uitgebreide onderzoek te maken met de brandstichtingen van de afgelopen tijd aan de naastgelegen Berglaan.


Door de agenten werd de brug aan de Berglaan en een gedeelte van het park afgesloten. Omstanders die nieuwsgierig op het gebeuren afkwamen werden door agenten op afstand gehouden, terwijl de technische recherche met speciale apparatuur het water doorzocht. Het is volgens Valkema op dit moment nog niet bekend of de agenten eventueel wat hebben aangetroffen in het water. Vanwege het lopende onderzoek is niet bekend waar naar werd gezocht.

Dinsdagavond konden agenten rond 21:00 uur een 43-jarige vrouw aanhouden voor de brandstichtingen. Naar aanleiding van een tip door een alerte buurtbewoner kon zij op heterdaad aan worden gehouden. Twee scootmobielen, een schutting en diverse containers werden de laatste tijd in brand gestoken op de Berglaan.

Het onderzoek naar de brandstichtingen loopt nog altijd volgens de politie. Mochten er nog getuigen zijn of mensen met meer informatie, dan worden zij verzocht zo spoedig mogelijk alsnog contact op te nemen met de politie.

Dit kan u ook interesseren:

Ongeval met meerdere voertuigen op de A7 bij Drachten

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!