Image default
Friesland

Politie controleert auto; man aangetroffen met openstaande gevangenisstraf

De Fryske Marren – Man aangetroffen bij politiecontrole, blijkt nog openstaande gevangenisstraf te hebben.


Op dinsdag 7 mei heeft de politie een voertuig staande gehouden op de A6 bij Sint Nicolaasga. Na controle van de gegevens bleek het voertuig als gestolen ofwel verduistert gesignaleerd te staan.

De personenauto is bij het politiebureau te Joure aan een controle onderworpen. De bestuurder van dit voertuig, een 55-jarige Nederlandse man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden voor de verduistering van het voertuig.

Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de man nog 359 dagen gevangenisstraf open had staan. Ook liep er nog een schadevergoedingsregeling (wet Terwee) tegen de man ter waarde van ruim € 113.000,-. De gijzeling hiervoor was ook 365 dagen. Na deze gijzeling blijft het bedrag open staan.

Tijdens de fouillering kwam er nog € 1000,- aan contanten boven water. Deze waren door de verdachte net gepind. Dit geldbedrag is inbeslaggenomen zal uiteindelijk worden afgetrokken van het nog openstaande bedrag.

Het vermoeden is dat de man niet op zeer korte termijn het geld bij elkaar kan sprokkelen en zodoende dus ongeveer 2 jaar in een PI gaat verblijven.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!