Image default
Friesland

Politie arresteert verdachte van gewapende overval op 85-jarige man in Workum

Workum – De politie heeft een 29-jarige man uit Workum aangehouden in verband met twee gewapende overvallen in Workum op donderdag 9 mei 2019.


Een 85-jarige man werd die dag met een mes bedreigd toen hij zijn woning wilde betreden en een 28-jarige vrouw stond te pinnen toen zij door een overvaller werd vastgepakt en hij een scherp voorwerp tegen haar nek drukte.

Bedreigd met een mes
Het 85-jarige slachtoffer had boodschappen gedaan en deed de voordeur van zijn woning open om de boodschappen naar binnen te brengen. Plotseling stond er een man achter hem die zijn geld wilde hebben. De overvaller probeerde de portemonnee van het slachtoffer te pakken en er ontstond een worsteling. De overvaller haalde een mes tevoorschijn en bedreigde het slachtoffer hiermee. De 85-jarige man gaf zijn portemonnee aan de overvaller waarna deze de woning verliet.

Slechts enkele minuten later sloeg de overvaller opnieuw toe. Een 28-jarige inwoonster van Workum stond bij de pinautomaat aan het Panwurk. De overvaller pakte haar vast en drukte een scherp voorwerp in haar nek. Hij wilde haar geld. Het slachtoffer toetste haar pincode in maar deze was niet juist. Toen ze aangaf dat ze de pincode niet meer wist en de overvaller op het scherm zag dat deze niet juist was liep hij weg.

Camerabeelden
Op 10 juli gaf de politie camerabeelden vrij van de verdachte. Verschillende personen dachten de man op de beelden te herkennen en meldden dit bij ons. Dit heeft er mede toe geleid dat vandaag een 29-jarige man, een inwoner uit Workum, kon worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee gewapende overvallen.

De beelden zijn daarom inmiddels offline gehaald. De verdachte wordt door de politie verhoord.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!