Image default
Friesland

Pinpasdieven gezocht na kluisinbraken

HEERENVEEN – De mannen op deze foto’s pinnen met gestolen pasjes. De pasjes zijn buitgemaakt na zogenoemde kluisjesinbraken.


Het afgelopen jaar zijn er in Noord-Nederland dergelijke inbraken gepleegd. Dieven gaan op zoek naar huizen met een uitwendige sleutelkluis. Zo’n kluis hangt vaak aan de buitenmuur bij het huis van oudere of hulpbehoevende mensen. Een sleutelkluis is een kastje met een cijfercode, waar de huissleutel in ligt. Familie of bijvoorbeeld thuiszorg krijgen die code en kunnen dan bij de sleutel. Maar ook dieven hebben interesse in deze kastjes. Waaronder deze mannen. Nadat dieven de sleutel bemachtigen worden er spullen uit het huis weggenomen, bijvoorbeeld sieraden maar ook pinpasjes waar vervolgens mee wordt gepind.

In Heerenveen werd op 3 november een pinpas buitgemaakt bij zo’n inbraak en deze man pint in Heerenveen met die pas. De man op foto hieronder pint in Wezep met een gestolen pas. De pas werd weggenomen bij een woninginbraak in Zuidwolde (DR) op 22 augustus 2015 na een kluisjesinbraak.

Heeft u informatie? Verstuur een tip naar de politie.

Dit kan u ook interesseren:

Flinke schade bij ongeval in Donkerbroek

Twee gewonden bij ernstig ongeval in Akkrum

Hulpdiensten ingezet voor scootmobiel te water in Sneek

error: Deze content is beveiligd!