Image default
Friesland

Petitie; Urker Vishuis in Harlingen moet na bijna 30 jaar verdwijnen

Harlingen – Het Urker Vishuis in Harlingen moet na bijna 30 jaar verdwijnen vanaf het parkeerterrein bij de Jumbo te Harlingen.


Na bijna 30 jaar zal het aanblik op het parkeerterrein nooit meer hetzelfde zijn, want als het aan Hoofdkantoor Jumbo in Veghel ligt moet de kiosk ruimbaan gaan maken voor een paar parkeerplekken.

Dit omdat de Jumbo in Harlingen wil uitbreiden en dus meer parkeerplekken wil creëren. Ruim 30 jaar bevindt zich op- en om het parkeerterrein al een gelegeheid om vis te kopen. Het begon immers ooit met een visbakfiets, maar nu staat er al weer geruimde tijd een viskiosk.

Jacob en Aline Visser runnen deze zaak en kregen via een aangetekende brief te horen dat hun huurcontract niet verlengd zou gaan worden en dat ze per eind december 2019 weg moeten zijn. Dit zou betekenen einde viszaak en ontslag voor het personeel. De verontwaardiging onder de Harlingers en klanten is groot. Het Urker Vishuis wil blijven maar gaan op deze manier af op een faillissement.

Onlangs is er een petitie begonnen om het Urker Vishuis zien te behouden, bovendien is er altijd wel parkeerplek vrij. Ze willen blijven, ze zijn een begrip in Harlingen. Op dit moment zijn er al 1000 handtekeningen verzameld, maar er zijn ook klanten buiten Harlingen die ze ook graag op de hoogte willen brengen van dit drama en hopen daarom dat zoveel mogelijk mensen de petitie willen ondertekenen.

De petitie kunt u ondertekenen door hier te klikken!

Dit kan u ook interesseren:

Man (28) uit Achtkarspelen doodgeschoten in Boelenslaan

Man doodgeschoten door politie in Boelenslaan (Video)

Rijstrook afgesloten door ongeval op Centrale As

error: Deze content is beveiligd!