Image default
Friesland

Per september geldt een messenverbod in centrum Drachten

Drachten – In het centrum van Drachten geldt vanaf dinsdag, in eerste instantie voor een jaar, een messenverbod en een aanwijsbesluit voor een veiligheidsrisicogebied.


Het gaat om het gebied: de Noorderbuurt, Houtlaan, Noorderdwarsstraat, Zuiderdwarsstraat, Berglaan, Museumplein en Zuiderbuurt. Hierin valt onder andere het uitgaansgebied op de Zuid en Noordkade.

Vanwege diverse incidenten die zich afgelopen jaar hebben voorgedaan, heeft de burgemeester van de gemeente Smallingerland besloten om een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. De officier van justitie kan met dit aanwijsbesluit de politie opdracht geven om binnen dat gebied preventief te fouilleren. Dat gebeurt alleen wanneer er een aanleiding voor is, bijvoorbeeld door een stijging van winkeldiefstallen of vechtincidenten.

Het messenverbod is dagelijks van toepassing tussen 21:00 – 07:00 uur. Het geldt voor allerlei soorten messen of voorwerpen die als steekwapens gebruikt kunnen worden en niet onder de illegale wapens vallen. Dit kunnen bijvoorbeeld Stanleymessen, scheermessen, schroevendraaiers, metalen nagelvijlen en Zwitserse messen zijn.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!