Image default
Friesland

Paard raakt bekneld in trailer na forse aanrijding in Harkema

Harkema – Zaterdag op de eind van de middag heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto met paardentrailer en een auto op de Betonwei. Door nog een onbekende oorzaak kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing.


Volgens omstanders kwam één van de voertuigen op de verkeerde weghelft terecht, waarna een forse aanrijding plaatsvond. Door de enorme klap, kantelde de trailer waar op dat moment nog een paard in zat. Een ambulances en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse voor eerste hulp. Een vrouw is opgevangen door het ambulancepersoneel en behandeld in de ambulance. Na een behandeling ter plaatse, was vervoer naar het ziekenhuis niet nodig.

De brandweer heeft, samen met de eigenaar, het paard bevrijd uit de trailer. Het dier kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond. Tijdens het incident werd de Betonwei volledig afgesloten voor het overige verkeer. De politie (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Beide voertuigen en de paardentrailer zijn opgehaald door een berger. Nadat de ravage is opgeruimd en het onderzoek is afgerond, zal de weg weer vrij worden gegeven.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!