Image default
Friesland

Overval op bloemenzaak Wolvega; verdachte aangehouden op het spoor

Wolvega – Een bloemenzaak aan de Stationsweg in Wolvega is dinsdagmiddag even na 15:00 uur het slachtoffer geworden van een gewapende overval. De verdachte zou, zo meldt de Friese politie, de winkel met een mes hebben overvallen. Na de overval ging de verdachte er met het geld vandoor.


Korte tijd later werd er een burgernet actie opgestart waarin aan werd gegeven dat het zou gaan om een man van ongeveer 25-jaar oud, donker blond haar, een witte polo, een korte 3/4 broek , witte sneakers en een witte pet. Met behulp van getuigen en mensen die op het station stonden werd al snel duidelijk dat de man via het spoor richting Heerenveen zou zijn gevlucht.

Daarop zijn meerdere agenten het spoor af gaan lopen zowel vanuit als richting Heerenveen. Even na Oldeholtwolde kregen de agenten uiteindelijk zicht op een man die aan het signalement voldeed. De verdachte is aangehouden. Het geld dat hij buitmaakte bij de overval, werd bij de man aangetroffen zo meldt de politie.

Het onderzoek loopt nog naar wat er zich precies heeft afgespeeld. Een deel van het parkeerterrein bij het station is om die reden afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Moeder en 3-jarig kind vermist uit Heerenveen: auto leeg gevonden langs snelweg A28

©Noordernieuws

Grote bult gemaaid gras in brand langs N361

Nieuwsuitkollum

Aangebrande knakworstjes laat brandweer uitrukken

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!