Image default
Friesland

Overstekende ree zorgt voor auto in de sloot en gewonde vrouw

Damwâld – Op de Lauwersseewei – N361 tussen Rinsumageast en Dokkum, ter hoogte van de gemeentegrens heeft in de nacht van maandag op dinsdag een éénzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is een auto in de sloot terecht gekomen en een vrouw gewond geraakt.


Het ongeval ontstond net voor twee uur in de nacht toen een vrouw met de auto over de Lauwersseewei in de richting van Dokkum reed. Ter hoogte van de gemeentegrens ging het mis waarbij er plotseling een ree de weg overstak en de vrouw hierdoor moest uitwijken. Door de snelheid kwam de auto in de berm, maakte een draai van 180 graden en kwam uiteindelijk in de sloot tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en naast een ambulance, verschillende politie-eenheden en de brandweer van Damwâld, kwam ook het mobiel medisch team per helikopter ter plaatse. Ook de oppervlakte redders en een hulpverleningsvoertuig werden kort daarop gealarmeerd, maar konden al gauw afgemeld worden.

De hulpdiensten hebben het vrouwelijk slachtoffer uit haar voertuig gehaald en het ambulancepersoneel heeft in samenwerking met het medisch team vervolgens de behandeling verricht. Na de behandeling werd de vrouw per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De ree is direct na het voorval al op de vlucht geslagen. 

Door de klap van het ongeval raakte de auto zwaar beschadigd en is door berger meegenomen. Ten tijde van het ongeval was de Lauwersseewei geheel afgesloten voor het eventuele verkeer dat nog op de weg was.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

Schip kapseist tijdens lossen van big bags op Kroonduikervaart bij Lemmer

error: Deze content is beveiligd!