Image default
Friesland

Opnieuw twee Friese coronapatiënten overleden

Friesland – Er zijn twee Friese inwoners die besmet zijn met het coronavirus overleden, dit heeft GGD Friesland zondagmiddag bekend gemaakt.


Sinds zaterdag zijn er 14 Friese inwoners positief getest op het coronavirus. Voor het eerst is er een persoon op Terschelling positief getest. Op dit moment voert GGD Fryslân, al dan niet samen met de betrokken instellingen, contactonderzoek uit.

Hoewel het testbeleid en meer beschikbare testmiddelen per 6 april toelaten dat er meer mensen kunnen worden getest, wordt niet iedereen met klachten getest. Dit betekent dat er meer mensen met het coronavirus in Fryslân zijn.

In totaal zijn in de provincie Fryslân tot op heden 21 mensen overleden, van wie bij GGD Fryslân bekend is dat zij het virus onder de leden hadden. In totaal liggen er op dit moment 97 mensen in Friese ziekenhuizen. Zij liggen niet allemaal op de intensive care. 

Naar buiten vandaag?

Ook zondag wordt het opnieuw een mooie dag. Hoe ga je verantwoord de deur uit? Hieronder de informatie nog even op een rij:

  • Verkoudheidsklachten of koorts (38 graden of hoger)? Blijf thuis! 
  • Niet verkouden? Geen koorts? Ga ook dan alleen naar buiten als dat nodig is. Doe boodschappen in je eentje en ga met maximaal drie personen naar buiten voor een wandeling of een frisse neus. Zie je dat het druk is op de plek waar je wilt wandelen? Kies dan een andere plek uit of ga naar huis. 
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Overal. Dus ook op straat, in de supermarkt en in het park.  

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

Schip kapseist tijdens lossen van big bags op Kroonduikervaart bij Lemmer

error: Deze content is beveiligd!