Image default
Corona Drenthe Friesland Groningen

Ondanks corona reis naar Egypte nog steeds mogelijk

Regio – In verband met COVID19 zijn in veel landen maatregelen getroffen waardoor bepaalde gebieden een negatief reisadvies hebben ontvangen. Egypte is een van de weinige landen die weer toeristen toelaat. Het visum Egypte kan weer aangevraagd worden en wordt meestal na enkele dagen toegekend.


Egypte is een van de weinige landen buiten Europa die weer toeristen toelaat. Het visum Egypte kan online aangevraagd worden en wordt binnen enkele dagen toegekend. Ben je na de quarantainemaatregelen en al het thuiszitten de afgelopen maanden wel toe aan een vakantie? Egypte is de perfecte vakantiebestemming met gegarandeerd veel zon.

Coronamaatregelen in Egypte

Welke maatregelen tegen het coronavirus getroffen worden varieert sterk per regio in Egypte. In sommige gebieden zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het virus streng. Hier geldt bijvoorbeeld een avondklok en is het verplicht op straat een mondkapje te dragen. Ook zijn in bepaalde steden de winkels en horecagelegenheden maar in beperkte mate geopend. Dit kan natuurlijk een impact hebben op uw vakantiebeleving in Egypte.

In de toeristische gebieden en in de bekendste badplaatsen zijn de maatregelen een stuk minder streng. Het wordt wel aangeraden om ook in deze gebieden rekening te houden met de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en zoveel mogelijk afstand tot anderen te bewaren.

PCR-test nodig voor Egypte?

Over het algemeen heeft u een negatieve PCR-test nodig om Egypte binnen te mogen komen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur, zodat aangetoond kan worden dat u maximaal 3 dagen voor de aankomst in Egypte nog negatief op het coronavirus bent getest. Veel reizigers ervaren problemen met het zich laten testen voor vertrek, bijvoorbeeld omdat de wachttijd bij de testlocaties lang is of de uitslag van de test in sommige gevallen niet binnen twee dagen binnen is. Het is daarom erg belangrijk de PCR-test op de juiste dag in te plannen en rekening te houden met de eventuele wachttijd.

Voor een reis naar enkele toeristische badplaatsen aan de zuidelijke Sinaï, de Rode Zee en Matrouh is het niet noodzakelijk om u voor vertrek te laten testen. Reizigers die landen op de luchthavens van Sharm El-Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam en Marsa Matrouh kunnen de PCR-test tegen een prijs van 30 euro laten uitvoeren na aankomst op het vliegveld. Let op: Dit geldt niet voor de rest van Egypte. Reizigers die bijvoorbeeld in de hoofdstad Caïro aankomen zijn verplicht zich al voor vertrek te laten testen en mogen het land niet in als ze geen negatieve testuitslag bij zich hebben.

Hoe zit het met het visum?

Het visum voor Egypte kan nog gewoon online aangevraagd worden. Het coronavirus heeft hier niets aan veranderd. De aanvragen worden nog steeds binnen enkele dagen verwerkt. U vult het aanvraagformulier Egypte online in. Dat duurt slechts enkele minuten. In het formulier wordt gevraagd naar je contactgegevens, gegevens over de reis en uw paspoortgegevens. Daarna voldoe je de kosten, eenvoudig en veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Vervolgens moet nog een scan of een duidelijke foto van het paspoort geüpload worden. Dit gaat eveneens eenvoudig online. Als alle aangeleverde paspoortscans in orde zijn, wordt de aanvraag verwerkt. U ontvangt het visum gemiddeld na een week per e-mail. Print het document uit en neem het naar Egypte mee, samen met uw paspoort en eventueel het negatieve testresultaat.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder zwaargewond na botsing met taxichauffeur in Groningen

Gewonde na botsing met lesauto in Assen

Mannen springen met opzet voor auto in Ter Apel; automobiliste remt op tijd maar raakt gewond aan haar gezicht

error: Deze content is beveiligd!