Image default
Friesland

Onbekende man bedreigt kinderen met draaiende kettingzaag Drachten

Drachten – De politie is een onderzoek gestart nadat in de wijk De Drait in Drachten meldingen kwamen van een man met een kettingzaak.


Rondom de Zwemmer in Drachten kwamen meldingen van een volwassen man met een kettingzaag. De man zou met deze zaag intimiderend richting kinderen zijn gelopen. De kettingzaag had daarbij een draaiende motor.

Zondagavond waren spelende kinderen bezig met het bouwen van een zandkasteel aan de Zwemmer. Vanuit het niets kwam een man aangelopen met een draaiende kettingzaag, de kinderen konden zichzelf snel in veiligheid brengen door naar huis te rennen.

De politie wist de buurtbewoners te vermelden dat er de afgelopen periode meerdere meldingen met een soortgelijk voorval hebben plaatsgevonden. De ouders van de geschrokken kinderen gaan vandaag aangifte doen bij de politie, maar zijn daarnaast ook op zoek naar getuigen van dit voorval.

Heeft u de afgelopen periode iets verdachts gezien, of een soortgelijk incident meegemaakt? Tip dan de politie via 0900-8844.

Politie heeft andere informatie
Woordvoerder Anne van der Meer van de Politie Noord-Nederland heeft Noordernieuws laten weten, dat het niet om een kettingzaag zou gaan. Het zou een man zijn, die met een bladblazer zijn tuin aan het schoonmaken was. Van een dreigende situatie was aldus de politie absoluut geen sprake. Waarom de politie een melding kreeg van een man met een kettingzaag, is niet bekend.

De politie zal in gesprek gaan met de buurtbewoners om te kijken wat de het exacte verhaal is.  Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft.

Dit kan u ook interesseren:

Auto en busje zwaar beschadigd na ongeluk in Harkema

Brandweer ingezet bij gaslekkage in Bolsward

Auto verwoest door brand aan de Graverij in Drachten

error: Deze content is beveiligd!